Kampen om pelsdyrnæringen.

Regjeringen Svinø foreslår i proposisjon nr.7 til stortinget å avskaffe pelsdyrnæringen innen 2022. Dette er Rødt svært enig med til tross for at de ikke sitter i regjeringen. Senterpartiet derimot, har andre meninger.

Rødt er for avskaffingen av pelsdyrordningen innen 2022. De vil likevel at de som jobber i pelsdyrnæringen skal få kompensasjon slik at de kan komme seg videre på mer etiske og grønnere veier og skape bedrifter på vegne av disse prinsippene.

Maja Egeset (Rødt) «Det er selvsagt problematisk at de kan miste jobbene sine, men et grønt skifte må skje nå. Det vil skje gradvis og vi vil hjelpe dem med kompensasjon. Vi mener også at det er galt å importere pels fra andre land, det er uetisk og vi må slutte å bruke dyrene for våre egne behov. Det er egosentrisk.».

Senterpartiet er mot avskaffingen av pelsdyrnæringen. De mener at vi i Norge har strengere regler enn andre land og at vi derfor driver på en mer etisk måte. Hvis de skulle gått med på å avskaffe pelsdyrnæringen hadde det skjedd over svært lang tid slik de fikk muligheten til å finne andre jobber til pelsdyrbøndene, men partiet kan ikke se for seg at de går med på å avskaffe pelsdyrnæringen i nærmere framtid.

Matas Tribusininas (Sp) «Vi er fullt klar over at det er uetisk, men det er bedre vi i Norge gjør det, for vi har en mer etisk arbeidsmåte enn mange andre land. Det er vanskelig å avskaffe ordningen når etterspørselen er så stor».

Det blir spennende å følge mer med på dette under spørretimen, onsdag 13.00.

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close