Proposisjonene som gikk igjennom

Det var knyttet stor spenning til voteringen til stortinget i dag. Statsminister Lisa Svinø hadde på forhånd uttalt seg at hun mente at 16 av 17 proposisjoner ville gå igjennom. Den eneste hun var usikker på og trodde kom til å bli nedstemt var proposisjon nr 6: Innføring av kjøttkvote. foreløpig har statsministeren rett i sine betraktning da 8 av proposisjonene er gjennomgått, og 7 av disse er vedtatt. Nedenfor ser du en liste over hvilke de gjelder:

Foto: Marie Jønland Osen

Proposisjon nr 1: Heving av grensen for innskudd i BSU (bolig sparing for ungdom).

Proposisjon nr 2: Kontantstøtte for eldre.

Proposisjon nr 3: Lovfesting av fast andel til bistand på 1% av BNI

Proposisjon nr 4: Anonym retting av prøver i ungdomsskolen og videregående skole.

Foto: Marie Jønland Osen

Proposisjon nr 5: Bedre inkludering av kvinner i fotball

Proposisjon nr 7: Avskaffing av pelsdyrnæringen innen 2022

Proposisjon nr 8: Innføring av krise fullmaktslov

Foto: Marie Jønland Osen

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close