Mer enn bare et tall

SV representant Julia Nilsen   Foto: Marie Jøland Osen
SV representant Julia Nilsen
Foto: Marie Jønland Osen

Proposisjon 4; Anonym retting av prøver i ungdomskolen og videregående skole

Representant fra SV Julia Nilsen snakker ut om anonymisering på prøver og innleveringer. Anonym retting av prøver og innleveringer på ungdomskolen og videregående skole vil hjelpe med at elvene ikke blir rettet ut ifra hvordan enn er, men innsatsen.

Mening om forskjellsbehandling på jenter og gutter?

SV meiner at det skal være likestilling mellom jenter og gutter. Dei snakker sterkt om at ene kjønnet ikke skal komme før «målstreken» enn det andre.  

Når temaet på forskjellsbehandling mellom gutter og jenter gjekk Julia Nilsen også inn på proposisjon 5 «Likestilling og inkludering, bedre inkludering av kvinner i fotball». – At guttene blir satt i mer lys enn jentene.

Blir det enkeltere for elevene om de vet det er anonymt?

Julia tror at det blir enklere for de fleste om det er anonym retting. Hun sa at det er mange elver som føler at de får dårligere karakter på grunn av hvordan de er. At læreren ser mer på oppførselen til elevene enn innsatsen.

Hvordan mener du at de skal rette prøver og innleveringer?

Julia snakka ut om at en kan rette på samme måten som en gjør på eksamen, altså med tall. Men hun snakket også ut om at det kan være negative tanker rundt å «objektifisere» elevene. Og at det kan være mange som tenker negativt rundt det å ha tall som beskriver dem, på grunn av sammenligning med andre verdenskrig når jødene fikk tall istedenfor å bruke navnet.

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close