Hva bestod Trontalen av?

Statsminister Lisa Svinø har nå lagt fram politikken som regjeringen vil fokusere på fremover. Et bærekraftig velferdsamfunn hvor vi fokuserer på en bærekraftig utvikling, et internasjonalt samarbeid, og en politikk som fokuserer på den neste generasjon sine behov.

Statsminister Lisa la spesielt vekt på det bærekraftige velferdssamfunnet som neste generasjon mennesker skal ta over. Da var Parisavtalen og Fn´s bærekraftsmål sentrale mål som hun mente Norge burde fokusere på. Statsminsteren har satt seg som mål og kutte 50% av alle klimautslippene innen 2030. For å få til dette så nevnte hun blant annet reduksjon i kjøttforbruket, for å klare å nå et samfunn som er bærekraftig miljøvennlig.

Statsminister Lisa Svinø
Statsminister Lisa Svinø, fotograf: Mikolaj Sarowski

Regjeringen vil ha et godt internasjonalt samarbeid, og vil bidra til NATO sitt 2% mål. Norge eksporterer idag 40% av alle varer vi produserer og da er EØS-avtalen viktig å opprettholde mener de.

En av Høyres viktige saker er eldreomsorg. Statsminister Lisa Svinø sier at ingen skal være bekymret for å bli gammel i Norge uansett kjønn, rase eller orientering. Hun nevnte om kontantstøtte, og at de vil innføre mer privathjelp for de eldre. Hun mener da at offentlig støtte for eldre fører med seg høyere skatter. Høyre mener også at den såkalte «eldrebølgen» er en av de største problemene vi står ovenfor.

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close