Splittelse i Krf om homoterapi

KrF i splittelse om meningen om homoterapi. Partileder Mathilde Bjørstad bekrefter at det er uenigheter i partiet, og at de ikke har noen sikker mening om saken. Skal homoterapi bli forbudt eller ikke? Partiet er opptatt av å ta vare på folk og individ, men samtidig opptatt av religionsfrihet. Bjørstad kommenterer at ikke alle kan bli utsatt for skade eller suicidale tanker. «Jeg kan si meg enig om at det kan være tilfeller av det, ja, men jeg vil ikke påstå at det skjer med alle. » Hun kommer samtidig med argumentet om religionsfrihet.

På den andre siden er Høyre sikre på hva de mener, men ønsker ikke å fordype seg. De har likevel kommet med at likeverd er viktig og at alle skal få elske den de vil uten å bli straffet for det. Partileder Therese Rødseth Kjølsøy kommenterer Bjørstads påstand om at ikke alle kan bli utsatt for skadelser med at «Uansett person så er det veldig skadelig det at noen skal prøve å forandre hva du mener og synes, og hvem du liker». Kjølsøy legger til at «Vi vet jo det at de kanskje ikke får denne her». Hun refererer til at KrF ikke klarer å få igjennom denne saken om å la være å forby homoterapi.

Fra venstre: Nestleder (H) André Loutovinov Schroeder, Partileder (H) Therese Rødseth Kjølsøy
Fotograf: Marie Jønland Osen

I morgen er det partilederdebatt kl.14.00. Proposisjon nr. 14: homoterapi tror vi kan bli et «hett» tema under debatten.

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close