Venstre Svarer!

Under trontaledebatten i går så uttalte Venstre politikeren Louise Tanberg at Pelsdyrnæringen i Norge sammenlignet med Kina var like dårlig med tanke på velferd. Etter undersøkelser av Senterpartiet så avslørte de at pelsdyrnæringen var betydelig verre i Kina enn i Norge. Dette lagde vi en sak på hvor Magnus Slotsvik kom med sine uttalelser, og han beklager nå i ettertid med sine anklagelser.

Fra venstre: Ine Raknes, Louise Tanberg, begge fra venstre, fotograf: Mikolaj Sarowski

I et intervju så understreker Louise at «Dette er en fremskynding av en prosess som allerede har blitt vedtatt av flertallet på stortinget». Hun mener det at hvis vi framskynder prosessen så kan pelsdyrbøndene raskere omstille seg og bidra i næring som faktisk er viktig for Norge i framtiden. Venstre mener at man feilinformerer når man sier at Norge har bedre dyrevelferd enn Kina. Venstre har gjennomgått kildene SP har brukt og konkludert med at kinesiske regler har større fokus på produksjonsmessige forhold enn det Norske regler har for dyrevelferd.

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close