For eller imot, EØS?

Partileder for Sosialistisk Venstreparti, Markus Dik uttaler seg i et intervju at han er positivt innstilt til en EØS avtale, men han vil derimot ha en ny folkeavstemning slik at folket kan avgi stemmen sin en gang for alle. Som Partileder for SV så mener Markus Dik at å opprettholde et internasjonalt samarbeid mellom Europa og Norge er viktig for Norges velferd.

Partileder for Miljøpartiet de Grønne, Olivia Osen, nevner også det at de er imot en styrkning av EØS avtalen. Hovedgrunnen til MDG sine påstander er nemlig en økt globalisering som vil føre til en økning utslipp av farlige klimagasser. Selv om det estimerte tapte beløpet ved å forlate EØS er ca 200 milliarder norske kroner, så mener MDG det at en slik sum er verdt å betale for å få ned klimautslippene.

Krf uttaler også det at de er i diskusjon innad i gruppen med tanke på EØS styrkningen, men at de i skrivende stund stemmer for en styrkning av EØS avtalen. Venstre nevner også det at EØS saken er en viktig sak for Norge ved tanke på videreutvikling i nærere framtid i Norge, og de stemmer da derfor for en styrkning av EØS avtalen i Norge.

Derimot så er Senterpartiet fast bestemt på at de ønsker en ny folkeavstemning, slik at folket selv kan bestemme hvilket valg vi skal ta. Arbeiderpartiet uttaler også i et intervju at de er opptatt av EØS avtalen, grunnet arbeidskraft, transport og handel. I tillegg legger Ap til at de verken er for eller imot en styrkning av EØS avtalen.

Vi holder dere oppdatert!

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close