Anonym Retting, rettferdig?

Dagens spørretime inneholdte mange forskjellige temaer, men de mest sentrale var Anonym retting av prøver, hjemhentig av Is mødre og Barn, og ikke minst BSU sparing.

fototgraf: Mikolai Sarowski

Anonym retting av prøver er en sak som har skapt stor debatt under årets Lille Storting. Statistikk fra SSB har nemlig vist det at gutter gjør det vesentlig bedre, med mindre like godt som jenter på eksamen ved anonym retting. Men når læreren har et syn på de forskjellige elevene så kan kvaliteten på arbeidet gå ut over oppførselen til eleven. Spørsmål ble også stilt ved tilbakemelding fra læreren, om hvordan det skulle gjøres. Et forslag var nemlig det å være åpen i etterkant slik at man kan forbedre seg på nødvendige punkter.

Proposisjon nummer 17 har skapt store diskusjoner mellom de forskjellige partiene, men en felles enighet er det at vi skal handle for barnets beste. Når man samhandler med en terroristgruppe som IS så vil man bli ansett som en terrorist, selv om man ikke bidrar med vold mot mennesker. Det brukes store summer av skattepenger for å få en sikker og trygg reise til Norge, og grunnen for det er å sikre færre traumer og en forverring av den psykiske tilstanden til de små barna.

Niklas Unneland på talerstolen, fotograf: Mikolai Sarowski

Proposisjon 1, BSU sparing har også vært mye snakk om i det siste. BSU er en viktig ordning som Norge har laget slik at det skal være lettere for unge å komme seg inn på boligmarkedet. En økning i boligprisene gjør dette stadig vanskeligere for unge som har mange ekstra utgifter som leie av hus, mat, og som nettop er ferdige med høyere studier. Det er derfor viktig å øke BSU grensene i tritt med etterspørselen og boligprisene. Foreldrebistand er en stor fordel for unge som har lyst inn på boligmarkedet. Men dette er ikke en selvfølge for alle, og det er derfor veldig synt at alle ikke har like utgangspunkt. Men BSU gir fortsatt de samme mulighetene og rettighetene for alle som velger å spare penger i BSU.

Dette var bare noen få av mange saker som ble tatt opp under spørretimen, men som sagt så var disse de mest diskuterte.

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close