Er anonym retting av prøver løsningen?

Proposisjon nr. 4 var en mye omtalt sak under partilederdebatten i dag. Den handler hovedsaklig om å gjøre retting av prøver og vurderinger anonymt i ungdomsskole og videregående. Målet var at det skal være mer rettferdig vurdering uansett kjønn, relasjon til lærer og oppførsel. De tre partiene som var mye inne på dette emnet var Sosialistisk Venstreparti, Rødt og Høyre. SV var tydelig imot denne proposisjonen, og mente at det ikke vil kunne tilrettelegge for ungdommer med f.eks. dysleksi. Høyre slår tilbake mot dette ved en kommentar av Statsminister Lisa Svinø: «Det er bare i det øyelikket prøven blir vurdert at eleven er anonym, men det vil ikke påvirke kvaliteten på tilbakemelding etterpå».

Rødt, på den andre siden, påsto i debatten at karakterer skaper press og at i dagens skoler handler det om å bestå framfor å lære. De ønsker derfor å fjerne karakterene fullstendig.

F.v. Partileder(V) Klara Kverndokk, Statsminister(H) Lisa Svinø
Foto: Marie Jønland Osen

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close