Pressekonferanse med Jon Georg Dale

Samferdsminister Jon Georg Dale (Frp)

Da var det klart for pressekonferanse med Samferdselminister Jon Georg Dale (Frp). Han forteller at han synes det er kjempeartig å få være en del av LilleStortinget. Dale er imponert over rollespillet, og er glad for at det bidrar til å øke vår kompetanse innen norsk politikk.

Han forteller at hans eget politiske engasjement begynte på nesten samme vis. Et prosjekt på ungdomsskolen ble grunnlaget for at han senere kom inn i kommunestyret i Volda da han var 19 år. Siden har han vært i Stortinget og i regjeringsapparatet siden 2010.

Dale forklarer at folk tar det demokratiet vi lever i for gitt. Dette gjør at det er færre som stemmer. Det blir da færre som bidrar med å ta de viktige avgjørelsene i samfunnet. Han fortsetter med at Norge har utviklet seg til å bli et godt land å bo i, og at vi i Norge har mye større tillit til våre politikere enn flere andre land har.

Jon Georg Dale håper at LilleStortinget vil vekke en ny interesse for norsk politikk, da han mener at rekrutteringen til den norske politikken er helt avgjørende for at vi skal bygge Norge videre.

Med gode proposisjoner synes han at rejeringen i LilleStortinget har klart å gjenspeile de virkelige konfliktlinjene i norsk politikk.

Statsminister Kristina Tubbene Roald (H), forklarte Samferdeselministeren innholdet i proposisjon nr. 8 om bruk av oljefondet til nedbetaling av bompenger. Dette uttrykte han at var et svært spennende forslag. Dale forklarer videre at ved all bruk av oljefondet, brukes bare avkastningen av fondet. Han forteller at han er grunnleggende for denne proposisjonen. Det norske næringslivet er avgjørende forteller han, og vi i Norge er helt avhengig av at det går godt. Derfor må staten vurdere og regulere sin pengebruk etter hvor mye den private sektoren bruker. Han mener da at dette vedtaket er en lur måte å gjøre det på.

Faglærer Aino Tornes spør videre om Statsminister Roald har noen spørsmål nå når en ekte politiker er på besøk. Hun lurer på hvordan Dale sitt engasjement i politikken gjorde at han til slutt fikk politisk innflytelse. Dale svarer med at mange tilfeldigheter spilte inn i hans karriere. Timing, lange arbeidsdager og hardt arbeid var med på å få han dit han er i dag.

Jon Georg Dale forteller avslutningsvis at han ønsker alle lykke til med det viktige arbeidet. Han håper på saftige sammenstøt mellom opposisjon og posisjon. Om mange ikke ønsker å vie hele livet til politkk, så ønsker han i alle fall at dette får alle til stemmeurene ved det kommede valget.

 

Journalist: Mathilde Brevik

Fotograf: Ina Vangsmo

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close