Forslaget om mobilforbud skaper splid i regjeringen

Forslaget om mobilforbud skaper splid i regjeringen

Både i trontaledebatten og i tiden etter har det vært stor debatt om proposisjon nr.14 om forbud mot mobilbruk. Partiene er uenige om forslaget, og Fagerlia Budstikke erfarer at FrP vil stemme i mot forslaget om de ikke får til et kompromiss. Dette fører til at de går mot sin egen regjerings proposisjon.

I trontaledebatten la Amalie Sandvik fra Høyre fram at de vil ha mobilforbud i både grunnskole og videregående skole. De mener at et mobilforbud vil øke sosialisering og ferdigheter, og at resultatene vil bli bedre.

Dette er AP uenig i. De synes at det er forskjell på om grunnskolen eller videregående har mobilforbud. Arbeiderpartiet vil at grunnskolen skal ha mobilforbud fordi her er foreldrene mer involvert i både skolen og arbeidet. På videregående er elevene mer selvstendige og bør derfor få mer ansvar for sin egen mobil. Siden teknologien utvikler seg, blir mobilen mer og mer nyttig. I trontaledebatten sa AP at et totalforbud ikke vil løse problemet med nettmobbing. Her kom det også en replikk fra Marie Hansen fra FRP der hun sa at skoler med mobilforbud har inntil 6,4% bedre testresultat. Hun mener at for at vi skal ha de aller beste skolene i Norge, må vi ha slike tiltak.

Etter trontaledebatten kom det frem at FrP vil gå i mot denne proposisjonen fordi det er et liberalt parti. Her handler det om å respektere enkeltmennesket. De synes at det skal være enkeltmenneskets frihetsvalg å bestemme over mobilen selv. FrP har sagt seg villig til å komme tilbake på regjeringens side om de vil inngå et kompromiss når det gjelder videregående skole. Jakob Dahl mener at elever på videregående skole er fult og helt ansvarlige for mobilforbruk selv.

Det eneste kompromisset FrP ønsker å inngå, er at barneskolen har mobilforbud, i motsetning til videregående som kan bruke mobilen som de selv vil.

 

Journalist: Elisa Helene Giske Alnes

Fotograf: Ina Kristin Tørlen Vangsmo

Illustrasjonsfoto

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close