-Innanfor demokratiet sine rammer skal du ha rett til å mene nesten det du vil

-Innanfor demokratiet sine rammer skal du ha rett til å mene nesten det du vil

Da er årets LilleStorting offisielt åpnet. Avdelingsleder for sammfunnsfag og økonomi, Erik Sundquist Torp, starter med å skryte av opplegget. Han ønsker alle deltagere av lillestortinget lykke til, og ber deltagerene om å støtte og takke hverandre.

Etterfulgt av Torp tar rektor Yngve Omenås ordet. Han ser frem til tre utfordrende og lærerike dager, og ønsker også alle lykke til med rollespillet.

Som tidligere år er det ordfører Jon Aasen som offisielt åpner LilleStortinget. Han er imponert av opplegget fordi han mener at det er vanskelig å arrangere et praktisk undervisningsprogram i samfunnsfag og politikk.

Innanfor demokratiet sine rammer skal du ha rett til å mene nesten det du vil. - Jon Aasen

Med denne talen uttrykker Aasen at det er lettere å respektere samfunnet når vi lever i et demokrati. Han legger også vekt på at LilleStortinget representerer det fundamentale med et demokrati.

Dette er siste gangen han åpner LilleStortinget, og med det sier han, – Noen går ut, mens andre kommer inn.

Journalist: Elisa Helene Giske Alnes, Isak Husevåg Synnes

fotograf: Stian Sørland

 

 

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close