Regjeringen Larsgård blir felt!

Regjeringen Larsgård blir felt!

Etter store diskusjoner der opposisjonspartiene stiller seg spørrende til proposisjon 8 om endring i bistand, proposisjon 16 om bevæpnet politi i Norge og proposisjon 17 om salg av forsvarsmaterieller, endte det hele i ett misstillitsforslag der regjeringen Larsgår måtte gå av.  

Den avsatte statsministeren Lene Larsgår (Mandelmelk) fikk det siste ordet under LilleStortinget i dag. Her roser hun regjeringen sin og de andre regjeringspartiene. Regjeringen klarte å få gjennom hele 13 av 15 proposisjonen der sammarbeidet var svært godt. Regjeringen Larsgård endret og tilpassett proposisjonene etter partiene sin politikk, «Regjeringen har vist ansvar, vært lojale og hørt på de ulike partiene».  Hun uttaler seg også at dersom et demokrati skal fungere så må en respektere de ulike tankene og meningene til hverandre, dette mente hun at de fikk til, men det var på helt feil grunnlag å stille misstillittforslaget.

«Hvis vi ikke kan være uenige, hvor blir demokratiet av da? Det kommer til å forsvinne. Dersom dere mister tilliten til oss, mister dere tilliten til demokratiet».

(f.v) Kristoffer Elias Thune (Rødt), Marius Waksvik (Ap) og Arnas Tribusininas (MDG).

De som sto i spissen av mistillitsforslaget var partiene Ap, MDG og Rødt. De gjeldene partilederene var svært fornøyde med den nye endringen og ser frem til en ny regjering. De er imponert over at det var de aller minste partiene i lag med Ap, som klarte å gå sammen om å felle regjeringen. Selv etter mye diskusjon, misforståelser og mistet tillit, vil de tidligere opposisjonspartiene skryte og takke KrF over at de støttet dem når det virkelig gjalt.

«Åpenhet og ærlighet er viktig i politikken og i samfunnet. Så lenge det er ærlighet vil politikken gå i din favør.» – Marius Waksvik (Ap)

 

Journalister: Hedda Vestre Aasen og Mathilde Brevik

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close