Opposisjonen stiller mistillit

Opposisjonen stiller mistillit

Opposisjonspartiene har nå lagt frem et mistillitsforslag til stortingspresidenten om regjeringens proposisjon 8 om endring i bistandsmidler , 16 om bevæpnet politi og 17 om for salg av forsvarsmidler.  Opposisjonen stiller mistillit til regjeringen Larsgård. Arbeiderpartiets leder Marius Waksvik trer opp på talerstolen og begrunner dette mistillitsforslaget.

Opposisjonen mener at de gjeldene proposisjonene er en dårlig trend i politikken og at det er derfor de stiller mistillit til regjeringen.

«Regjeringen skal være lojale og samarbeidsvillige»- statsminister Lene Larsgård.

Dette er noe av det Statsminister Larsgård nevner når hun inntar talerstolen i debatten. Hun legger vekt på at regjeringen i flere proposisjoner har inngått kompromiss og vært veldig samarbeidsvillige i forhandlingene i forhånd av plenumsdebatten.

 

Lisa Breivik (leder Krf) legger frem i sitt innlegg at det under forhandlingene med regjeringen ble truet med kabinettspørsmål.

 

«Dette virker ikke særlig gjennomtenkt, kanskje de ikke var så lurt»-Finansminister Kristian Kleppe(Frp)

I det siste innlegget går Finansminister Kristian Kleppe på podiet og han belyser noen veldig viktige punkt i regjeringens forsvar mot mistilliten.

«Jeg vil belyse at de allerede vedtatte proposisjonene skal og vil gjennomføres, dette vil si at Sp skal avskaffe pelsnæringen, Ap skal fjerne forbud mot eiendomsskatt og Sv og Rødt skal innføre 3 obligatoriske eksamener i grunnskolen. Dette virker ikke særlig gjennomtenkt,  kanskje det ikke var så lurt».

 

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close