Mistillit til KrF

Mistillit til KrF

Etter mye frem og tilbake mellom partiene tidlig på formiddagen, har det oppstått svekket tillit mellom partiene. MDG-leder Arnas Tribusininas og Rødt-leder Kristoffer Elias Thune, har uttrykket stor mistillit til KrF-leder Lisa Yasmin Breivik Svinø.

Grunnlaget til dette er at opposisjonspartiene hadde et møte for å avklare hvilke saker de kunne sammarbeide på. KrF og resten av de folkeligepartiene hadde inngått en avtale om at proposisjon nr 8 endring av bistandsmidler, skulle de stå sterkt i mot. KrF har enda en gang brutt med sin egen politikk, der de nå har endret sin mening og vil støtte regjeringen, dersom regjeringen Larsgård gjør en liten endring i proposisjonen.

Regjeringen Larsgårds forslag var å senke bistanden til uland fra 1% av Norges bruttonasjonalinntekt (BNI), noe som er mye høyere enn andre land, til 0,7% av BNI. Der de resterende 0,3% som tidligere ble brukt til bistand, skal nå heller brukes til å måle effekten av norsk bistand. Krf vil endre på proposisjonen ved å øke bistanden til 0,8% av BNI og bruke de resterende 0,2% til å måle effekten av norsk bistand.

Arnas Tribusininas (MDG) er derimot sterkt i mot endring i bistandsmidler, da han mener at vi som et rikt land burde utnytte den muligheten vi har til å hjelpe. Han er sjokkert over at KrF som et bistandsparti vil inngå en slik avtale.

Arnas Tribusininas (MDG) Foto: Anea Sorthe

 

«Vi som er så heldige at vi bor i det rike landet Norge, har et ansvar om å hjelpe de som ikke er like heldig» -Arnas Tribusininas

 

 

 

Journalister: Mathilde Brevik og Hedda Vestre Aasen

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close