Dolket i ryggen av Ap-leder

Dolket i ryggen av Ap-leder

Tidlig i dag under komitemøter, fikk Fagerlia Budstikke et anonymt tips angående konflikt innad i partiet Ap. Leder Marius Waksvik (Ap), skal ha inngått forskjellige avtaler uten å forhøre seg med partiet sitt først. Partigruppen skal ha vært uvitene om et kompromiss angående proposisjonene 1 avskaffing av pelsdyrnæringen, og 16 bevæpning av norsk politi.

Kompromisset skal ha blitt inngått mellom Ap leder, Marius Waksvik og Sp leder, Fride Nordstand. Avtalen gikk ut på at dersom Sp stemmer imot proposisjonen om bevæpned norsk politi, vil Ap til gjengjeld stemme i mot avskaffing av pelsdyrnæringa. Dersom Ap gjennomfører denne avtalen vil det stride mot deres egen politikk, ettersom Ap tidligere har gått inn for å avvikle pelsdyrnæringen.

Når vi konfronterer Ap-leder Marius Waksvik om de anonyme anklagelsene, forsvarer han seg med å forklare at det var i beste hensikt for partiet.

«Valget av å gå imot proposisjonen om avskaffing av pelsdyrnæringen ble tatt i samhandlinger med resten av de folkeligepartiene» – Marius Waksvik (Ap)

Journalister: Mathilde Brevik og Hedda Vestre Aasen

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close