Demonstrasjoner utenfor LilleStortingssalen

Demonstrasjoner utenfor LilleStortingssalen

Enkelte saker har skapt mer engasjement enn andre, som for eksempel proposisjon nr.1 om å avskaffe pelsdyrnæringen og nr.17 om tillatelse av salg av forsvarsmateriell til potensielle konfliktsoner. Klokken 10 ble det avholdt demonstrasjon utenfor LilleStortingssalen.

«NEI til hensynsløs våpeneksport» – Sivert Hildre, demonstrant

Etter demonstrasjonen fikk vi snakket litt med to av demonstrantene. Hva er det dere egentlig demonstrerer for? Demonstrant Henriette Marø og Sivert Hildre svarer at de demonstrerer for det de synes er viktig og der de mener at folket skal ha mer innflytelse. Deres viktigste saker er å ikke tillate salg av forsvarsmateriell og å forby pelsdyrsnæringen. De engasjerer seg i disse sakene fordi de mener at folket skal ha makten og fordi dette er saker som er veldig viktige for dem.

I samband med demonstrasjonen vil vi informere om at proposisjon nr. 17 har blitt endret, du kan lese mer om det her.

 

Nå går vi inn til plenumsdebatt og votering.

 

Journalister: Ragnhild Tvergrov Skare og Andrea Årseth

 

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close