Svekket eller styrket demokrati?

Svekket eller styrket demokrati?

I dagens trontaledebatt kom flere parti til talerstolen og det ble etterhvert het diskusjon om proposisjon nummer 9, angående fjerning av restriksjoner for politisk reklame på tv. Flere av opposisjonspartiene som kom til ordet uttrykker stor skepsis til denne proposisjonen da de mener de ulike økonomiske forutsetningene for hvert enkelt parti er for store til at politisk reklame i TV kan forsvares.

Mellom annet var partileder for KrF oppe og kalte denne proposisjonen for udemokratisk.

Vi har snakket med kultur og miljøminister Ayan Noor angående denne uttalelsen fra KrF og hun mener at dette ikke skal bli et stort problem.

Partileder Lisa Yasmin Breivik Svinø (KrF)

 

Hun forteller at valgdeltakelsen de siste årene har gått kraftig ned og at proposisjonen et tiltak de vil sette inn for å komme ut til folket og skape engasjement. Hun understreker at dette ikke skal handle om økonomiske spørsmål, men om å styrke demokratiet ved å øke antall nordmenn som stemmer.

 

 

 

En kommentar om “Svekket eller styrket demokrati?

  1. Fantastisk argumentasjon fra Venstres partileder Ayan Noor. Et tiltak for å øke valgdeltagelsen er bedre enn å sitte og se på, slik som KRF ønsker.

Det er stengt for kommentarer.

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close