– Vi har en vanskelig parlamentarisk situasjon

Etter en fin åpning av årets LilleStortinget, tok vi oss en prat med finansminister Kristian Kleppe (FrP). Han ser frem til tre spennende dager med rollespill under årets LilleStorting.

– Jeg håper selvfølgelig at alle proposisjonene går gjennom.

Finansminister Kristian Kleppe (FrP). Fotograf: Anea Sorthe.

Til tross for at han ønsker at alle skal gå gjennom, forventer han at det blir skapt god debatt rundt noen av dem. Spesielt tror han at hans egen proposisjon rundt eiendomsskatt vil bli heftig diskutert. Han mener at det er en urettferdig skatt som kan innkreves uansett om du er rik eller fattig.

Han forventer også spenning rundt proposisjon 16: bevæpning av norsk politi. Terrortrusselen har økt i Norge, og bevæpning av politet er et godt tiltak som vil gjøre Norge til et tryggere sted, sier Kleppe. Han legger også til at politiet vil gå gjennom en prosess der de vil bli mer bevisst på våpenbruken innad i politiet.

Hva ser du på som mest utfordrende under årets LilleStorting?

– Vi har en vanskelig parlamentarisk situasjon. For at årets regjering skal bli fornøyd, kreves det et godt samarbeid med KrF.

Til slutt sier Kleppe at han forventer god debatt og satser på å få gjennom flest mulige proposisjoner. Han legger til at målet er å skape politikk for folk flest.

Journalister: Sander Bjørdal og Kristoffer Løvoll

3 kommentarer om “– Vi har en vanskelig parlamentarisk situasjon

  1. Veldig flått komentar av finasminister Kristian klepe! med alle terorren i verden e det på tide på gi politie våpen så vi kan være trygge!! Endelig en politiker som faktisk vet ka politik er!

  2. Leder av FrP ønsker å skape politikk for folk flest? Særlig. Ekkelt parti for de rike!

Det er stengt for kommentarer.

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close