Småpartiene uttaler seg

Småpartiene uttaler seg

Miljøpartiet De Grønne og Rødt stiller bare med ett mandat hver i LilleStortingssalen og har dermed en av stortingets vanskeligste oppgaver med å få gjennom sin politikk. De forteller oss at den beste fremgangsmåten for dem blir å påvirke opposisjonen til å forstå at det finnes flere sider av en sak.

Selv om de to partiene har relativt forskjellige grunnverdier, prøver de å jobbe frem en ordning for å få gjennom så mange saker som mulig.

Vi skal ikke tjene penger på at andre kriger  – Arnas Tribusininas, leder MDG.

Et av punktene Arnas Tribusininas, leder av Miljøpartiet, og Kristoffer Elias Thune, leder av Rødt, er helt enige om er at proposisjon 17 absolutt ikke skal gå gjennom. Der vil de verken diskutere eller forhandle.

Begge partiene er klare på at de må ofre noen saker for å få gjennom deres politikk. De legger også vekt på at de må prøve å skape så stor oppmerksomhet rundt hjertesakene deres som mulig.

 

Journalister: Martha Årdal og Ragnhild Skare

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close