– Jeg må også innrømme at det er gøy med makt

Dette sier stortingspresidenten Ingrid Sølberg da jeg møtte henne til lunsjen dagen før den store åpningen av LilleStortinget. Den kommende stortingspresidenten gledet seg veldig til de neste dagene, og spesielt til å få oppleve og lære hvordan det hele fungerer i praksis.

Stortingspresident (H) Ingrid Sølberg. Foto: Amanda Waagan Lillerovde.

Jeg merket at hun var spent, og hun fortalte videre om hvorfor hun ønsket rollen som stortingspresident og også om hvilke forventninger hun hadde til de neste dagene.

«Jeg meldte meg som stortingspresident ettersom jeg tror dette er et fint perspektiv å lære mer om politikk fra. Må også innrømme at det er gøy med makt og da hørtes president ganske fristende ut.»

Sølberg forteller også at hun håper på gode politiske innslag fra elevene og partiene, og dessuten stort engasjement fra alle deltakerne.

Ingrid Sølberg representerer Høyre, og i et spørsmål om proposisjonene til regjeringen Larsgård, sier hun at det skal bli vanskelig for regjeringen å få gjennom alle proposisjonene, men at hun likevel har tro på at en del av proposisjonene vil få medhold i LilleStortinget.

Sølberg ser for seg at rollen som stortingspresident kan ha sine utfordringer, men konkluderer det hele med:

«Jeg satser på at de andre elevene også tar LilleStortinget seriøst og at de følger reglene. Da burde alt gå bra.»

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close