-Hjelp er viktig

-Hjelp er viktig

Etter samtalen med småpartiene tidligere i dag (les saken her), gikk vi til Statsminister Larsgård for å få en uttalelse om dette. Regjeringen Larsgård mener at denne proposisjonen ikke skal oppfordre til krig, men heller forebygge.

Vi mener at det er uansvarlig av Norge å sitte og se på at land ikke kan forsvare seg selv, om en konflikt skulle oppstå.

Utenriksminister, Isak Røssevold, understreker at det ikke bare er våpen det er snakk om men også teknologi og romfart, da også satelitter. Dette mener han er en viktig faktor for at krig skal kunne avverges. -Det handler ikke om å ruste opp, men om å forsvare land fra angrep.

Dette mener Rødt og MDG er feil måte å angripe problemstillingen på. Bistand, demokrati, kunnskap og hjelp til utvikling er de punktene de mener er sentrale i utviklingen av land.

Vi som et rikt land burde gå frem som et godt eksempel for andre ved å  ikke fremme våpeneksport -Arnas Trubusininas, leder MDG

Journalister: Martha Årdal og Mathilde Brevik

En kommentar om “-Hjelp er viktig

  1. Jeg stiller spørsmål ved hvordan proposisjon nr. 8 foreslår å bruke de 0,3% av BNI som man frigjør ved å kutte bistanden fra 1% til 0,3% til å måle effekten av bistanden som Norge gir. Norges BNI for 2015 ble anslått av regjeringen på å være 3 318 mrd NOK. Det vil si at 0,3% vil tilsvare 9 954 000 000 kroner og disse er foreslått å brukes til å måle effekten av bistand. Dette mener jeg er bortkastede ressurser. Det tilsvarer rundt 20 000 årsverk! Likevel vil regjeringen sette ned arbeidsskatt og andre tiltak for å minke arbeidsledigheten. For en tåpelig proposisjon!

Det er stengt for kommentarer.

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close