– Å stille krav er å bry seg, og å ha tro på folket

Statsminister Lene Larsgård holdt den offisielle trontalen for å sparke det hele i gang. Hun hilser stortinget velkommen til det tredje årlige LilleStortinget her ved Fagerlia vgs. Statsminister Larsgård la frem oppsummering av regjeringens proposisjoner.

Regjerningen Larsgård vektlegger demokaratiet Norge, der de vil fokusere på vår velferdstat. Proposisjonene som ble lagt frem under trontalen, tok for seg ulike aspekter av velferdsgodene og tiltakene for å nå kravene om likestilling og videre utvikling av samfunnet.

Statsminister Lene Larsgård, under trontale. Foto: Anea Sorthe og Amanda Waagan

«Bærekraften i velferdsordningene er avhengige av at flere er yrkesaktive lengre.»

Propsisjonene til regjeringen er mangfoldige og rommer mange ulike perspektiv på samfunnet. Proposisjonene tar for seg blant annet avskaffing av pelsdyrnæringen, nytt behandlingstilbud for rusavhengige, redusere utslipp av klimagasser, skoleordningen, osv. Larsgård presenterte proposisjonene som nytenkende og legger mest vekt på likeverd, utdanning og samfunnet. For regjeringen Larsgård var det viktig at samfunnet utvikles og forbedres til nye generasjoner.

Regjeringen ser positivt på de kommende dagene med de beste løsningene for velferdstaten Norge.

«Regjeringen tar oppgavene på stort alvor, og vil møte dem med ydmykhet og inviterer stortinget til å sammarbeide om å skape et bærekrafrig velferdssamfunn.»

 

Journalister: Hedda Vestre Aasen og Mathilde Brevik

Ved å trykke på "godta" eller ved å fortsette å bruke siden godtar du bruken av informasjonskapsler. les mer

Denne siden bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste mulige opplevelsen. Hvis du fortsetter å bruke nettsiden uten å endre instillingene om informasjonskapsler i nettleseren, eller hvis du trykker "godta", samtykker du med dette.

Close